תכנית עולם היין
תכנית הלימודים "עולם היין"
בשיתוף ענף הזית
עץ הזית מסמל יותר מכל עץ אחר את שורשיותו וחיבורו לארץ ישראל, הזית מופיע אינספור פעמים בתנ"ך ונמנה על שבעת המינים שבהם התברכה ארצנו, בשנים האחרונות חווה הענף פריחה מבורכת. לאור סגולותיו הבריאותיות והעלייה ברמת החיים גדל הביקוש למוצרי זית ככלל ולשמן זית איכותי בפרט.המכללה האקדמית תל-חי מקיימת תכנית לימודים ייחודית מסוגה בארץ העוסקת בכל הקשור לגידול עצי זית, ייצור שמני זית ומוצרים נלווים. משתתפי הקורס צוברים כלים מעשיים ותיאורטיים, ראשונים במעלה, שמבוססים על ניסיון מצטבר של עשרות שנות מחקר, גידול וייעוץ בתחום. הלימוד מתקיים במתכונת של יום שבועי מרוכז במכללה האקדמית תל-חי ובחוות חנניה (מתקן ניסיוני של ענף הזית), ומועבר ע"י מיטב המרצים בתחום.תכנית הלימודים פותחה ע"י ד"ר פתחי עבד אלהדי, לשעבר מדריך הענף במשרד החקלאות, מרצה פעיל במוסדות אקדמיים ויועץ מתמחה לענף הזית בארץ ובחו"ל.מטרות התכנית:
הקורס יכשיר את בוגריו לעסוק בגידול עצי זית, הפקת שמנים ומוצרים נלווים תוך רכישת כלים בתחומי הבוטניקה, הכימיה, גידול הזית, הגנת הצומח, תהליכי עיבוד זיתים ושמן , היבטים תרבותיים לזית ולשמן ועוד. לצד הלימודים התיאורטיים וההתנסות המעשית במעבדות המכללה האקדמית תל-חי, ישולבו במסלול הלימודים גם סיורים מקצועיים בכרמי זיתים ובבתי בד.

קהל יעד:
מסלול הלימודים מיועד למגדלי זיתים, יצרני שמן הזית, לעוסקים בתחום תעשיית הזית ובענפים משיקים ולכל חובבי ואוהבי שמן הזית המבקשים לרכוש ידע מקצועי ומעמיק בנושא.

מרכז אקדמי:
דר' פתחי עבד אלהדי

נושאי לימוד:
המסלול בנוי מקורסי מבוא – מבוא לגידול הזית, ביולוגיה, כימיה ופיזיולוגיה של הזית, בוטניקה, הזנים השונים הקיימים בארץ ובכלל, היסטוריה של הזית המשך. קורסי ליבה מקצועיים – תהליכי יצור, שיטות חדשות בגידול ומסיק, אנליזות מעבדה, בדיקות איכות וכלה בתחומי העשרה משלימים- טעימות שמן זית, שיווק שמן זית, כלכלת ענף הזית ובית הבד ועוד.

banner

:לפרטים, הרשמה ומידע נוסף



הנני מאשר לחזור אליי עם מידע שיווקי נוסף.

תואר-ראשון_33 תואר-ראשון_18 תואר-ראשון_11 תואר-ראשון_36 תואר-ראשון_26 תואר-ראשון_09 תואר-ראשון_21 תואר-שני-תחתון_24 תואר-ראשון_06 תואר-ראשון_51 תואר-ראשון_24 תואר-ראשון_56 תואר-שני-תחתון_03 תואר-ראשון_54 תואר-ראשון_39 תואר-ראשון_49

:לפרטים, הרשמה ומידע נוסף



הנני מאשר לחזור אליי עם מידע שיווקי נוסף.